2109958790 Κάτω Ηλιούπολη: Σοφοκλή Βενιζέλου 11 - Άγιος Δημήτριος: Λεωφ. Βουλιαγμένης 315
hero image
banner image

Άραγε πάει ο παλιός ο χρόνος;

Άραγε πάει ο παλιός ο χρόνος; {noPicture}

Αδιαμφισβήτητα το 2020 ήταν μία χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας μας. Η πανδημία ήρθε να μας θυμίσει, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν είναι οριστικό. Άνθρωποι και σχέσεις δοκιμάστηκαν
αλλά και επαναπροσδιορίστηκαν.


Ο φόβος, η ανασφάλεια, το άγχος, η αβεβαιότητα και η απειλή για την υγεία μας ήλθαν σαν ακάλεστοι «μουσαφίρηδες» και στρογγυλοκάθισαν στον καναπέ του σαλονιού μας. Εμείς με την σειρά μας, ως καλοί «οικοδεσπότες» φροντίσαμε να περιποιηθούμε τους «μουσαφίρηδες» μας, με την απαισιοδοξία και τις αρνητικές μας σκέψεις.


Για το 2021 τί θα αποφασίσουμε να κάνουμε;

Θα έχουμε τους «μουσαφίρηδες» μόνιμους πλέον συγκάτοικους στην ζωή μας ή θα τους ξεπροβοδίσουμε για να υποδεχτούμε με χαμόγελο και αισιοδοξία το νέο έτος;


Κάποιοι από εμάς, στο τέλος της χρονιάς, θα αναμετρηθούμε για άλλη μία φορά με τον εαυτό μας, έχοντας ως κριτήριο τις προσδοκίες και τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν. Μάλιστα, θα δώσουμε και μία υπόσχεση στον εαυτό μας πως με την νέα χρονιά θα επιδοθούμε στο κυνήγι των προσωπικών ή επαγγελματικών στόχων για να αποκτήσουμε την «τελειότητα», γιατί αυτό δίνει νόημα στη ζωή μας.


Κάποιοι άλλοι όμως από εμάς θα μεριμνήσουμε την νέα χρονιά να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, με τις εσωτερικές εικόνες και αφηγήσεις που άφησαν τα ψυχικά αποτυπώματα τους την προηγούμενη χρονιά. Θα μεριμνήσουμε να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας για τα λάθη που έχουμε κάνει και θα συγχωρέσουμε τους ανθρώπους που μας πλήγωσαν. Θα μεριμνήσουμε να ακολουθήσουμε ένα άλλο μονοπάτι, που θα μας δίνει ένα νόημα στην ζωή μας, που δεν σχετίζεται με το κυνήγι της τελειότητας και το χτίσιμο της «επιτυχημένης εικόνας», όπως συνηθίζεται να προβάλλεται με πληθώρα φωτογραφιών και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτό «προστάζουν» οι κοινωνικές επιταγές.


Κάποιοι από εμάς λοιπόν, θα μεριμνήσουμε να «πάει ο παλιός ο χρόνος», κρατώντας ως πολύτιμη εμπειρία στην «φαρέτρα μας» τα ευχάριστα και δυσάρεστα που μας συνέβησαν, για να γιορτάσουμε το νέο έτος με το νόημα που ο κάθε ένας δίνει ξεχωριστά στη ζωή του. Ένα νόημα που ως βάση εμπεριέχει την αγάπη για τον εαυτό μας με τις «ατέλειες μας», την απλότητα, το μοίρασμα και την ταπεινότητα.


Αν και η ιατρική κοινότητα κατόρθωσε να βρει την θεραπεία για τον ιό της γρίπης, αυτό που έχει σημασία είναι να «εμβολιαστούμε» και με αγάπη και αποδοχή για τους συνάνθρωπούς μας, γιατί τότε μόνο θα πάψει να υφίσταται η «πανδημία» της κοινωνικής απομόνωσης και μοναξιάς.


Να έχετε όλοι σας μία Καλή Χρονιά με αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές σας!!!

Πίσω