2109958790 Κάτω Ηλιούπολη: Σοφοκλή Βενιζέλου 11 - Άγιος Δημήτριος: Λεωφ. Βουλιαγμένης 315
hero image
banner image

 

Ατομική Ψυχοθεραπεία
Φραγκιαδάκη Κατερίνα | Κλινική Ψυχολόγος Μ.Sc. - Ψυχοθεραπεύτρια Ηλιούπολη Αθήνα


Στην ατομική ψυχοθεραπεία ο άνθρωπος θα βοηθηθεί για να διαχειριστεί προσωπικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αφορούν προβλήματα σε οικογενειακό ή επαγγελματικό τομέα, κατάθλιψη, άγχος, φοβίες, μοναξιά, ανεπεξέργαστο τραύμα, απώλεια αγαπημένου προσώπου, ψυχοσωματικά συμπτώματα, συγκρουσιακές σχέσεις, χρόνιο νόσημα κ.α. Ωστόσο ψυχοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει και κάποιος που τον απασχολούν ζητήματα αυτογνωσίας, αυτοεκτίμησης και προσωπικής εξέλιξης.

Η ψυχοθεραπεία είναι μια δυναμική θεραπεία και απαραίτητη προϋπόθεση για την θετική έκβαση της, είναι η δημιουργία της θεραπευτικής σχέσης.Ειδικότερα, μέσα σε ένα πλαίσιο αποδοχής, ενσυναίσθησης και εμπιστοσύνης ο θεραπευόμενος θα επικοινωνήσει τις ανησυχίες του και όσα τον προβληματίζουν. Στη συνθήκη της ασφάλειας και φροντίδας του θεραπευτικού πλαισίου, θα ενθαρρυνθεί να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις του, για να νιώσει ανακούφιση και να μειωθεί ο ψυχικός του πόνος. Σταδιακά και όσο προχωράει η ψυχοθεραπεία ο θεραπευόμενος, θα μπορέσει να συνδεθεί με τον εαυτό του. Συγκεκριμένα θα αποκτήσει επίγνωση στο να κατανοήσει, που οφείλονται όσα τον επιβαρύνουν και θα μάθει να αξιοποιεί το ψυχικό δυναμικό του, για να έχει την επιθυμητή βελτίωση.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας με προορισμό την προσωπική εξέλιξη, την ψυχική ενδυνάμωση του ανθρώπου, για να μπορέσει να απολαμβάνει και να χαίρεται την ζωή του.