2109958790 Κάτω Ηλιούπολη: Σοφοκλή Βενιζέλου 11 - Άγιος Δημήτριος: Λεωφ. Βουλιαγμένης 315
hero image
banner image

Πότε οι διακοπές είναι σύμμαχος της ψυχολογίας μας

Πότε οι διακοπές είναι σύμμαχος της ψυχολογίας μας {noPicture}

Καλοκαίρι…μία λέξη που στο άκουσμά της όλοι μας θα σκεφτούμε τις διακοπές. Μάλιστα, όσο πλησιάζει ο καιρός αδημονούμε να έλθει εκείνη η στιγμή που με μία βαλίτσα στο χέρι θα αφήσουμε πίσω μας τη ρουτίνα. Αρκετοί από εμάς μπορεί ήδη να κάνουμε νοερές εικόνες τις  όμορφες στιγμές που θέλουμε να ζήσουμε είτε με την οικογένειά μας είτε με φίλους μας σε κάποιον προορισμό της επιλογής μας. Ο ήλιος, η αλμύρα της θάλασσας, η φύση γύρω μας, οι χαλαρές απογευματινές βόλτες και οι εμπειρίες που θα αποκτήσουμε είναι αρκετές για να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας. 


Ακόμα κι αν λόγω της οικονομικής μας κατάστασης  δεν μπορούμε να φύγουμε για ολιγοήμερες διακοπές, οι μονοήμερες "αποδράσεις" φαίνεται επίσης να επιδρούν θετικά στην ψυχολογία και στο στρες της καθημερινότητας. Πότε όμως οι διακοπές μας ωφελούν πραγματικά;
Τί χρειάζεται να αποφύγουμε εκείνες τις ημέρες που επιθυμούμε ή σχεδιάζουμε να ξεκουραστούμε;


Για να αξιοποιήσουμε/ωφεληθούμε στο έπακρον το χρόνο που θα λείψουμε, χρειάζεται να συγχρονίσουμε όχι μόνο την ψυχολογία μας αλλά και τις σκέψεις μας σε διάθεση «διακοπών». Αφού διακοπές σημαίνει «παύω να εργάζομαι», τότε οι σκέψεις μας και ο νους μας χρειάζεται να κάνει διάλειμμα από τα καθημερινά άγχη, τα προβλήματα και τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής μας.
 

Επομένως, στις ολιγοήμερες/πολυήμερες διακοπές μας επιλέγουμε να:

Τις ημέρες των διακοπών μας λοιπόν, επιλέγουμε πάνω από όλα να συνδεθούμε με τους εαυτούς μας, για να ζήσουμε όμορφες εμπειρίες και να χαρούμε την κάθε στιγμή της ημέρας μας, είτε είμαστε μόνοι είτε με την παρέα μας.

Πίσω